meilong03

Traditionele Chinese Geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een volledig medisch systeem dat zich heeft ontwikkeld in de afgelopen 3000 jaren.

Deze geneeswijze is gebaseerd op de filosofie van het Taoïsme, die stelt dat het menselijk lichaam een holistische eenheid vormt en dat tussen mens en het universum een harmonische wisselwerking bestaat.

De levenskracht van een mens is afhankelijk van het dynamische evenwicht tussen Yin en Yang.
Wanneer dit evenwicht wordt verstoord, ontstaat er verandering in de energetische huishouding die allerlei ziekten tot gevolg kan hebben.

De essentie van de Chinese geneeskunde is enerzijds dat de mens altijd als holistische eenheid wordt gezien en anderzijds het achterhalen van de oorzaak.
Acupunctuur Leusden
Element Vuur : Het element van de jonge volwassenheid en van de hoge zomer, van vreugde in de warmte van de zon. Het leert ons hoe te verhouden tot anderen en zwelgt in die relaties.

In het lichaam, regelt de organen: het hart en dunne darm, en de functies van onze bloedsomloop en lichaamstemperatuur.

De emotie is vreugde, en zij beoogt aan het licht van de vreugde van anderen met zijn glimlach.

Element Aarde: De Element van volwassenheid en van de late zomer, het dragen van de vrucht van wat de zomer heeft opgeleverd. Het vertegenwoordigt onze moeder, zowel de moeder die ons gebaard en moeder aarde, die ons voedt.

In het lichaam, regelt de organen van de milt en maag, en regeert het vlees.

De emotie is sympathie, waardoor het een goed begrip van wat anderen voelen.

Element Metaal: Het element van de late volwassenheid, van de herfst van onze dagen en de herfst van het jaar. Het helpt ons te beoordelen wat we hebben bereikt en wijst naar dingen op hun werkelijke waarde. Waar het hout element ziet ernaar uit, Metal kijkt terug. Het vertegenwoordigt onze vader, de vader die ons leven gaf en ook wat geestelijke tegenwoordigheid wij geloven in die er buiten ons bereik.

In het lichaam, regelt de organen van de longen en de dikke darm, die heerst over wat we nemen en wat we laten gaan.

De emotie is verdriet om alles wat we verloren hebben en alles wat we niet hebben bereikt.

Element Water: Het element van de ouderdom, het dragen van de winter van onze jaren, altijd begraven in zich het zaad van het nieuwe leven. Het helpt ons overleven, en drijft ons op als we het gevoel dat we kunnen onder gaan.

In het lichaam, regelt de organen van de nier en de blaas.

De emotie is angst voor de gevaren die op de loer om ons heen.

 

contact

Walstro 82
3821 WZ Leusden
Tel: 0332537942
Email: meilong@meilong.nl

acupunctuur-meilong.nl